Nyheder 2023

Når Dansk Cykel & Knallert museum åbner søndag den 7 maj kl. 11.00 er det som før Coronaen og med stor glæde vi vil fremvise årets nyheder, og fortælle lidt om vores øvrige samlinger.

I udstillingerne vises rigtig mange gamle cykler/knallerter og symaskiner med tilhørende genstande. Blandt  andet det dansk opfundne og patententerede  ( verdens ældste)  Pumpenav som kun kendes i dette ene eksemplar markedsført i 1903.  Villy Falck Hansens træningscykel fra 1929, en ny opsætning af tavle med 180 forskellige Klokkelåg, en meget sjælden dansk H.O.L  forhjulsmotor fra 1937 monteret på et tidstypisk Bewag stel fra samme periode, en Diesella miniknallert fra 1951, en megastor klokkesamling og en fantastisk flot Singer bordsymaskine fra 1901, samt vor cykelforretning og værksted fra 1923 – se det nu.   

Lædersymaskiner og træskomagerværktøj er også et af vor specialer. Vores gæster kan stille spørgsmål til os og vi vil så forsøge at besvare dem inden de forlader museet igen, idet vi har en af Skandinaviens største databaser med informationer, dog mest for Danmark.   For at nævne nogle  få,  vil vores cykler og symaskiner kunne ses i badehotellet og premierefilmen De Ustyrlige samt Sygeplejeskolen og mange flere.

Museet stiller også en stor flok anderledes cykler til vores gæsters afprøvning i anlægget, hvor der også er borde/bænke hvor man kan nyde sin medbragte forplejning.  Museet har også en stor BFC samling fordi den blev produceret i Skuderløse ca. 15 Km. fra Glumsø.

I år har vi arbejdet meget med at klargøre en specialudstilling med 3 reparationspladser til ældre knallerter, vi har en specialafdeling med ligge/sofacykler/ kabinecykler, børne og legecykler er også rigt repræsenteret.

Åbningstider i hele sæsonen: Lørdag-søndag og  Onsdag kl. 11.00 til 16.00  Handicaptoilet forefindes. 

Vi glæder os til jeres besøg. 

På museets vegne 

Peder Johansen. 

H.O.L. forhjulsmotor 1937
Pumpenav 1903
Diesella miniknallert 1951.
Willy Falck Hansens træningscykel 1929
Knallertværksted  1951.